Sjekkpunkt

Gratis hurtigtest for hiv og syfilis - helt anonymt

Busy
Chat med oss,
anonymt og gratis

Sjekkpunkt - et drop in-tilbud for menn som har sex med menn 

Sjekkpunkt tilbyr gratis og helt anonym hurtigtest for hiv og syfilis. Du får prøvesvaret på stedet. I tillegg kan man teste seg for gonoré og klamydia. 

Hos Sjekkpunkt møter du ikke leger eller helsepersonell, men skolerte ansatte og frivillige som selv er en del av målgruppa. Alle har taushetsplikt.

Smitteverntiltak

Sjekkpunkts ansatte følger Helsedirektoratets "Veileder om smittevernfaglig forsvarlig drift i virksomheter med én-til-én-kontakt som frisører, kroppspleie mv." og myndighetenes øvrige anbefalinger. Dette sørger for trygge rammer for besøkende og ansatte, men kan medføre noe økt ventetid. 

Alle besøkende bes om å:  

  • Utsette besøket til man ikke har symptomer på covid-19
  • Vaske hendene grundig ved ankomst
  • Holde avstand til andre, både på vei inn og inne i lokalet
  • Berøre minst mulig av inventar og utstyr
  • Sprite hendene på vei ut av lokalet

Velkommen til drop-in hos Sjekkpunkt på Arbeidersamfunnets plass 1 (inngang fra Torggata) når som helst i åpningstidene!

Bestill gratis kondomer og glid her

Hurtigtest for hiv og syfilis: Stikk i fingeren og svar på ett minutt

Hurtigtesten for hiv og syfilis som benyttes hos Sjekkpunkt innebærer et lite stikk i fingeren. Prøvesvaret foreligger i løpet av ett minutt og testen er helt anonym. 

Hurtigtesten har en vindusperiode på 12 uker. Det betyr at testresultatet er sikkert 12 uker etter at man har utsatt seg for smitterisiko. Tester tatt i vindusperioden kan gi feil prøveresultat.

Utsetter man seg jevnlig for smitterisiko anbefales man å teste seg for hiv og syfilis oftere enn én gang i året og før vindusperioden er over. 

Test-kit for gonoré og klamydia: Utfør testene selv, få svar på SMS

Alle som besøker Sjekkpunkt har muligheten til å teste for gonoré og klamydia. Testen kan tas på hos Sjekkpunkt og prøvesvaret foreligger etter 1-2 uker.

Test-kitet er gratis, men ikke anonymt. Prøvene analyseres av Olafiaklinikken som trenger din kontaktinformasjon for å formidle prøvesvarene på SMS.

Bli frivillig i Sjekkpunkt?

Er du en mann som har sex med menn, over 25 år, bosatt i Oslo-området og kan du tenke deg å sette av to kvelder eller mer i måneden til å hjelpe andre? Da vil vi gjerne høre fra deg!

Som frivillig i Sjekkpunkt får du skolering og opplæring i hvordan du hjelper andre å ta en hurtigtest. Du har hele tiden ansatte i Helseutvalget samt medisinsk personell å støtte deg på. 

Oxlo Oslologo 2020 Farge2 Skjerm
Lars Jacob Og Stig