Vil du bli frivillig i Helseutvalget?

Vil du jobbe som frivillig i Helseutvalget?

Hu 2016 5469

Bli frivillig i Helseutvalget

Engasjerte frivillige er det aller viktigste Helseutvalget har. Frivillige har i mer enn 30 år bidratt med uvurderlig innsats i en rekke ulike prosjekter.

Hvem kan være frivillig hos oss? 

Fordi vi i Helseutvalget jobber ut i fra det vi kaller likemannsprinsippet, er de frivillige selv enten menn som har sex menn eller kvinner som har sex med kvinner. Ut over dette spiller det ingen rolle hva slags kjønnsidentitet du har, om du identifiserer deg som homofil, bifil, lesbisk, skeiv, intersex eller queer (eller noe annet innenfor LHBTQI), hvor du er født, hva du tror på, eller ikke tror på. Har du lyst til å arbeide frivillig i ett av våre prosjekter og bor i Oslo-området finnes det er prosjekt for deg!

Vi har prosjekter som henvender seg til unge, voksne og eldre. Vi har prosjekter hvor de frivillige treffer folk ansikt til ansikt, for eksempel på en stand eller ute på byen. I noen prosjekter treffer de frivillige folk på internett. I andre prosjekter er det flere frivillige som jobber sammen med en ansatt. Det er hyggelig, sosialt og meningsfylt å være frivillig i Helseutvalget!

Et prosjekt for deg?

Er du mellom 18 og 30 år, ikke heterofil og liker å snakke med folk på chat? Da kan du være frivillig i YouChat, et prosjekt der unge svarer unge om kjønn, forelskelse, det å komme ut og mye mer. YouChats kontorer ligger sentralt i Oslo.

Er du en mann som har sex med menn på 25 år eller eldre? Da kan du være frivillig i Sjekkpunkt, et prosjekt som tilbyr gratis og anonym hurtigtest for hiv og syfilis. Sjekkpunkts kontorer ligger sentralt i Oslo.

Er du mellom 20 og 40 år og ønsker å med rusforebygging? Da kan du være frivillig i Arena, et prosjekt som jobber oppsøkende på utelivsarenaer i helgene. Arena er primært ute i Oslo sentrum.

I Pride-sesongen trenger vi frivillige til å hjelpe til på standen i Pride-området, i paraden og på andre områder. Er du over 18 år og vil bidra til den skeive bevegelsen i sommerhalvåret? Da kan du gjerne ta kontakt!

Skolering, men mest av alt er du deg selv

Alle som blir frivillige i Helseutvalget får skolering. Det vi kaller grunnskoleringen er obligatorisk og gir deg basiskunnskap om hva Helseutvalget gjør, hvilke prosjekter vi har og hvorfor vi jobber som vi gjør. 

Grunnskoleringen er også en fin anledning til å bli bedre kjent med andre frivillige og ansatte i organisasjonen.

Selv om skolering er viktig, er det aller viktigste bidraget du gjør som frivillig å være deg selv. Vi mener nemlig at dialog og rom for endring skapes i møtet mellom likeverdige parter, og ikke ovenfra og ned. Selv om mange frivillige i Helseutvalget kan veldig mye om eksempelvis seksuell helse, rusmidler og levekår i LHBT-gruppen er de ikke eksperter eller lærere når de møter andre i prosjektene.

Søk her
Offline