Om oss

Vi har mer enn 35 års erfaring med hiv og seksuell helse

Om Oss 01

Våre tilbud skal gjøre det enklere å velge god helse

Alt Helseutvalget står bak skal være enkelt å ta i bruk, enten man vil ta en test for hiv eller snakke med noen om å "komme ut". Man trenger ikke å registrere seg med navn eller annen personlig informasjon dersom man bruker en av våre tjenester. I tillegg er alt gratis, alltid.

For menn som har sex med menn og kvinner som har sex med kvinner

Helseutvalget arbeider helsefremmende og sykdomsforebyggende for lesbiske, homofile og bifile samt andre kvinner og menn som har sex med personer av samme kjønn. 

Transpersoner/transseksuelle som har tilhørighet til eller som har lignende helseutfordringer som kvinner og menn som har sex med personer av samme kjønn tilhører også Helseutvalgets målgrupper. Våre vedtekter finner du her.

Erfaring med hiv siden 1983

Helseutvalget ble stiftet i 1983 som et svar på hiv-epidemien blant menn som har sex med menn. I dag jobber vi med hiv som en del av arbeid for bedre seksuell og psykisk helse blant våre målgrupper, som inkluderer kvinner som har sex med kvinner. I dag er også rusforebyggende tiltak en naturlig del av Helseutvalgets arbeid.

Helseutvalget 2016 3458

Nøkkeltall 2018

5 429 brukere benyttet seg av Helseutvalgets tiltak (2017: 5 274).

2 068 hurtigtester for hiv og syfilis bla tatt på Sjekkpunkt (2017: 2 159).

1 261 chat-samtaler ble avholdt på Youchat. (2017: 1 500).

Takk til våre 73 frivillige som ga av sin fritid i 2018 (2016: 70)!

Vi er 8 ansatte fordelt på 8,7 årsverk. Stiftelsens styre består av leger, jurister, psykologer og andre aktive frivillige.

Vi delte ut 151 000 kondomer og 80 000 pakker med glidemiddel på arenaer rundt om i Norge (2017: hhv. 151 000 og 60 000).

Vår forebyggingsstrategi

Helseutvalgets forebyggingsstrategi er å arbeide med helseutfordringer der forskningen viser at menn som har sex med menn og kvinner som har sex med kvinner er mer utsatt sammenlignet med personer som utelukkende har sex med personer av motsatt kjønn. Helseutvalgets tiltak utformes med mål om å bidra til at flere i målgruppene får tilgang til tjenester og kunnskap som fremmer god helse og reduserer risikoen for sykdom.

Helseutvalgets strategiplan kan leses her

Frivillighet i Helseutvalget

Hos oss bidrar flere enn 80 frivillige i alle aldre til gjennomføringen av våre tiltak. Når man møter en person som er frivillig i Helseutvalget skal man være trygg på at den personen har gjennomgått grundig skolering og kan hjelpe deg - for eksempel med å ta en hurtigtest for hiv. De som er frivillige hos oss følges opp av ansatte og medisinsk ansvarlige.

Vi trenger alltid nye frivillige, les mer og søk her!

Støtte arbeidet vårt?

Med din hjelp kan vi gjøre en forskjell! Alle beløp, små og store, er til stor hjelp. Vipps eller kontonummer. Les mer her!

Pride 2017 4125

«Over fem tusen brukte oss i 2017, enten for en samtale på chat, en test eller et kurs. Det er 10 ganger så mange som i 2008.»

Rolf Martin Angeltvedt,
Daglig leder i Helseutvalget

Små endringer som gjør en forskjell

Helseutvalgets tilbud skal være det som gjerne kalles "lavterskel": Raskt, gratis og uten skjemavelde eller timebestilling. Vi håper å sette i gang refleksjon omkring helse blant våre målgrupper, fordi små grep kan få stor effekt både for den enkelte og for folkehelsen. Et eksempel på dette er hvordan å teste seg for hiv kan bidra til at man får behandling, som igjen forebygger sykdomsutvikling og risiko for å overføre viruset til andre.

Lavterskel betyr for oss også at vi drar ut og møter målgruppene der de er. Derfor finnes flere av våre tilbud utenfor våre kontorer i Oslo sentrum, enten det er vårt samtaletilbud ute på byen, eller når vi tar med våre hurtigtester for hiv og syfilis og besøker klubber og saunaer.

Les mer om våre prosjekter og resultater i Helseutvalgets årsrapporter.

Pride 2017 4113
Offline