Sjekkpunkt

Gratis hurtigtest for hiv og andre infeksjoner - helt anonymt

Busy
Chat med oss,
anonymt og gratis

Sjekkpunkt - et tilbud for menn som har sex med menn 

Sjekkpunkt er et drop-in-tilbud for homofile og andre menn som har sex med menn. Tilbudet er anonymt og alle har taushetsplikt. Hos Sjekkpunkt møter du ikke leger eller helsepersonell, men skolerte ansatte og frivillige som selv er en del av målgruppa. 

Hurtigtest for hiv og andre infeksjoner

Sjekkpunkt tilbyr hurtigtester for hiv og syfilis. Du får prøvesvaret på stedet og testene er helt anonyme. Du kan også teste deg for gonoré og klamydia. Testene er gratis, men ikke anonyme. Prøvene analyseres av Olafiaklinikken som trenger din kontaktinformasjon for å formidle prøvesvarene.

Åpningstider

Sjekkpunkt holder åpent som vanlig selv om det er sommerferie og koronapandemi. 

  • Mandag og tirsdag: kl. 10:00 - 14:00
  • Onsdag og torsdag: kl. 16:00 - 20:00
  • Fredag: Stengt
  • Lørdag: kl. 11:00 - 14:00
  • Søn- og helligdager: Stengt

Velkommen til Sjekkpunkt på Arbeidersamfunnets plass 1 (inng. Torggata) når som helst i åpningstidene!

Tiltak i forbindelse med pandemien

Sjekkpunkt har innført nye rutiner for å minimere smittefaren. Blant annet vil testrommet desinfiseres mellom hver test. Dette sørger for trygge rammer for besøkende og ansatte, men kan medføre noe økt ventetid. 

Alle besøkende bes om å  

  • Vaske hendene grundig ved ankomst 
  • Holde avstand til andre, både på vei inn og inne i lokalet 
  • Berøre minst mulig av inventar og utstyr 
  • Sprite hendene på vei ut av lokalet

Sikkert resultat etter 3 måneder

Hiv- og syfilistestene hos Sjekkpunkt har en vindusperiode på 3 måneder. Det betyr at testresultatet er sikkert 3 måneder etter at man har utsatt seg for smitterisiko. Tester tatt i vindusperioden kan gi feil prøveresultat.

Utsetter man seg jevnlig for smitterisiko anbefales man å teste seg for hiv oftere enn én gang i året og før vindusperioden er over. 

Hiv og syfilis: Stikk i fingeren og svar på ett minutt

Hurtigtesten for hiv og syfilis som benyttes hos Sjekkpunkt innebærer et lite stikk i fingeren. Vindusperioden er 3 måneder. 

Prøvesvaret foreligger i løpet av ett minutt og testen er helt anonym. 

Gonoré og klamydia: Utfør testene selv, få svar på sms

Alle som besøker Sjekkpunkt har muligheten til å teste for gonoré og klamydia. Testen kan tas på hos Sjekkpunkt, eller du kan ta utstyret hjem og fylle ut skjemaet før du sender det til Olafiaklinikken per post.

Prøvesvaret foreligger etter 1-2 uker og Olafiaklinikken trenger kontaktinformasjon for å formidle prøvesvaret.

Helseutvalget 2016 3820

Når bør man teste seg for hiv? 

Dersom man har utsatt seg for smitterisiko bør man teste seg for hiv. Å ha ubeskyttet sex, og særlig analsex, øker risikoen for å smittes. Homofile og andre menn som har sex med menn (MSM) har større risiko for å smittes. 

Alle MSM anbefales å teste seg for hiv én gang i året. 

Å teste positivt

Alle som tester positivt for hiv hos Sjekkpunkt tilbys å settes i kontakt med infeksjonsavdelingen ved sitt nærmeste sykehus. Det er valgfritt, men anbefalt fordi man får hurtig oppfølging, veiledning og svar på spørsmål underveis. 

Med dagens moderne hiv-medisiner kan man ikke smitte andre. Å teste seg for hiv er derfor et viktig smittereduserende tiltak i kampen mot hiv. I dagens Norge og på vellykket behandling er hiv en kronisk infeksjon man dør med, ikke av. 

Bli frivillig i Sjekkpunkt?

Flere enn 20 frivillige homofile og andre menn som har sex med menn over 25 år bidrar til at Sjekkpunkt holder åpent. Som frivillig i Sjekkpunkt får du grundig skolering og opplæring i hvordan du hjelper andre å ta en hurtigtest. Du har hele tiden ansatte i Helseutvalget samt medisinsk personell å støtte deg på. 

Er du over 25 år, bosatt i Osloområdet og kan du tenke deg å sette av én kveld eller mer i måneden til å hjelpe andre? Da vil vi gjerne høre fra deg!

Helseutvalget 2016 3774
Helseutvalget 2016 4019
Søk om å bli frivillig