Sjekkpunkt

Gratis hurtigtest for hiv og andre infeksjoner - helt anonymt

Busy
Chat med oss,
anonymt og gratis
Sjekkpunkt 01

Sjekkpunkt holder åpent i Bergen 31. januar 17 - 19 og 23. februar 17 - 20

Les mer om Sjekkpunkt i Bergen her.

For alle menn som har sex med menn 

Sjekkpunkt er et tilbud om test for hiv og andre infeksjoner, for menn som har sex med menn. De du møter på Sjekkpunkt som utfører testene, er selv en del av denne gruppen.

Hurtigtest for hiv og andre infeksjoner

Sjekkpunkt tilbyr hurtigtester for hiv og syfilis. Du får svar på ett minutt og det er alltid gratis og anonymt. I tillegg har vi også tilbud om tester for gonoré, klamydia og mycoplasma.  

Man trenger ikke å bestille time, registrere seg eller betale, og vi håper å gjøre ditt besøk på Sjekkpunkt så behagelig som mulig. Hos oss møter man vennlige menn som enten er ansatte eller frivillige. Vi er ikke leger eller helsepersonell, men er skolerte til å ta testene og til å gi god oppfølging. 

Hiv og syfilis: Stikk i fingeren og svar på ett minutt

Testene som benyttes hos Sjekkpunkt fungerer ved at man får et lite stikk i fingeren. Bloddråpen som kommer fram på fingeren puttes i en liten beholder med væske, og etter ett minutt kommer én eller to til syne: Én prikk betyr at man ikke har en infeksjon, to prikker betyr at man mest sannsynlig har en hiv-infeksjon.

Gonoré, klamydia og mycoplasma: Utfør testene selv, få svar på sms

Alle som besøker Sjekkpunkt har muligheten til å teste for gonoré, klamydia og mycoplasma. Les mer om hvordan man gjør dette her.

Testen for gonore, klamydia og mycoplasma kan tas på to måter:

  • Man tar testene hos Sjekkpunkt i Skippergata 23
  • Man tar med seg testeutstyret hjem og sender det inn per post

Når skal jeg ta en hivtest? 

Dersom man kan ha utsatt seg for risiko, særlig ved kondomfri analsex, anbefaler vi at man tar en hurtigtest. Dette gir et raskt og enkelt svar, og hvis man tester positivt får man mulighet til å starte behandling. Uansett resultat av testen kan den gjøre at man slipper å bekymre seg og være usikker på om man er smittet eller ikke.

Hvis du tester positivt

Først og fremst: Hiv er ingen dødsdom, ved hjelp av dagens behandling har man svært gode forutsetninger for å leve et langt og godt liv. Jo tidligere man tester seg og starter på behandlingen, jo bedre er det.

De aller fleste som tester seg får kun negative prøvesvar, og har da hverken hiv, syfilis eller hepatitt C. Tester man positivt, får man tilbud om å bli satt i kontakt med våre samarbeidspartnere på infeksjonsavdelingen ved sitt nærmeste sykehus. De aller fleste som tester positivt takker ja til dette, fordi man både slipper å vente på time og fordi man kan få veiledning og svar på spørsmål underveis.

Helt sikker test tre måneder etter tidspunkt for smitte

Man kan benytte Sjekkpunkt når som helst, men det beste er å ta testen tre måneder etter tidspunktet du tror du kan ha utsatt deg for smitte. Dersom du tester deg på Sjekkpunkt før det har gått tre måneder får man tilbud om å avtale en ny test senere.

Hos oss er alle som ønsker en test velkommen, uansett når man har utsatt seg for risiko. Ta kontakt med oss om du er usikker!

Sjekkpunkt 04
Sjekkpunkt 02

Bli frivillig i Sjekkpunkt?

Flere enn 20 frivillige menn over 25 år bidrar til at vi kan holde åpent. Som frivillig i Sjekkpunkt får man grundig skolering og opplæring i hvordan å hjelpe andre å ta en hurtigtest, og man har hele tiden ansatte i Helseutvalget samt medisinsk personell å støtte seg på. 

Er du over 25 år og kan du tenke deg å sette av én kveld eller mer i måneden til å hjelpe andre? Da vil vi gjerne høre fra deg!

Søk om å bli frivillig