bedre seksuell helse siden 1983

Vi tilbyr gratis og anonym hurtigtest for hiv og syfilis samt selvtest for gonoré og klamydia

Per Anders Dsc06598 Web

Åpningstider:

  • Avvikende åpningstider: Lørdag 13. juli kl. 12-15.:
  • Mandag og tirsdag: 10 - 16
  • Onsdag og torsdag: 10 - 20
  • Fredag: Stengt
  • Lørdag: 11 - 14
  • Søndag: Stengt

Adresse:

Arbeidersamfunnets plass 1
(inngang fra Torggata)

Tel. 23357201

Book tid Drop-in

Sjekkpunkt - et drop in-tilbud for menn som har sex med menn

Lørdag 13. juli - har vi åpent kl. 12-15 (istedenfor 11-14).

Sjekkpunkt tilbyr en gratis og helt anonym hurtigtest for hiv og syfilis. Du får prøvesvaret på stedet. I tillegg kan du teste deg for gonoré og klamydia og sjekke prøvesvaret selv etter 1-5 dager på furstpasient.no.

Hos Sjekkpunkt møter du skolerte ansatte og frivillige som selv er en del av målgruppen. Alle har taushetsplikt.

Book tid

Hurtigtest for hiv og syfilis: Stikk i fingeren og svar på minuttet

Hurtigtesten for hiv og syfilis som benyttes hos Sjekkpunkt innebærer et lite stikk i fingeren. Prøvesvaret foreligger i løpet av ett minutt og testen er helt anonym.

Hurtigtesten har en vindusperiode på 12 uker. Det betyr at testresultatet er sikkert 12 uker etter at man har utsatt seg for smitterisiko. Tester tatt i vindusperioden kan gi feil prøveresultat.

Utsetter man seg jevnlig for smitterisiko anbefales man å teste seg for hiv og syfilis oftere enn én gang i året og før vindusperioden er over. Eventuelt kan du vurdere PrEP. Snakk med oss om det neste gang du besøker oss.

Selvtest for gonoré og klamydia: Sjekk prøvesvaret enkelt selv

Når du besøker Sjekkpunkt kan du også teste deg for gonoré og klamydia. Testene tar du selv på toalettet før du går og prøvene analyseres hos Fürst laboratorium. Tilbudet er gratis og prøvesvaret foreligger etter 1-5 virkedager på fürstpasient.no.

Dersom du tester positivt på selvtesten trenger du behandling, og vi tar kontakt med deg og hjelper deg til et behandlingssted. Det kan hende at du må vise prøvesvaret ditt fra Sjekkpunkt.

Bli frivillig i Sjekkpunkt?

Er du en mann som har sex med menn, over 25 år, bosatt i Oslo-området og kan du tenke deg å sette av to kvelder eller mer i måneden til å hjelpe andre? Da vil vi gjerne høre fra deg!

Som frivillig i Sjekkpunkt får du skolering og opplæring i hvordan du hjelper andre å ta en hurtigtest. Du har hele tiden ansatte i Helseutvalget samt medisinsk personell å støtte deg på.

Oxlo Oslologo 2020 Farge2 Skjerm