Sjekkpunkt

Gratis hurtigtest for hiv og syfilis - helt anonymt

Per Anders Dsc06598 Web

Åpningstider:

  • Mandag: 10 - 16
  • Tirsdag: 10 - 16
  • Onsdag: 10 - 20
  • Torsdag: 10 - 20
  • Fredag: Stengt
  • Lørdag: 10 - 14
  • Søndag: Stengt

Adresse:

Arbeidersamfunnets plass 1  
(inngang fra Torggata) 

Tel. 23357201

Book tid Drop-in

Sjekkpunkt - et drop in-tilbud for menn som har sex med menn 

Sjekkpunkt tilbyr gratis og helt anonym hurtigtest for hiv og syfilis. Du får prøvesvaret på stedet. I tillegg kan man teste seg for gonoré og klamydia. 

Hos Sjekkpunkt møter du ikke leger eller helsepersonell, men skolerte ansatte og frivillige som selv er en del av målgruppa. Alle har taushetsplikt.

Book tid

Hurtigtest for hiv og syfilis: Stikk i fingeren og svar på ett minutt

Hurtigtesten for hiv og syfilis som benyttes hos Sjekkpunkt innebærer et lite stikk i fingeren. Prøvesvaret foreligger i løpet av ett minutt og testen er helt anonym. 

Hurtigtesten har en vindusperiode på 12 uker. Det betyr at testresultatet er sikkert 12 uker etter at man har utsatt seg for smitterisiko. Tester tatt i vindusperioden kan gi feil prøveresultat.

Utsetter man seg jevnlig for smitterisiko anbefales man å teste seg for hiv og syfilis oftere enn én gang i året og før vindusperioden er over. 

Test-kit for gonoré og klamydia: Utfør testene selv, få svar på SMS

Alle som besøker Sjekkpunkt har muligheten til å teste for gonoré og klamydia. Testen kan tas på hos Sjekkpunkt og prøvesvaret foreligger etter 1-2 uker.

Test-kitet er gratis, men ikke anonymt. Prøvene analyseres av Olafiaklinikken som trenger din kontaktinformasjon for å formidle prøvesvarene på SMS.

Bli frivillig i Sjekkpunkt?

Er du en mann som har sex med menn, over 25 år, bosatt i Oslo-området og kan du tenke deg å sette av to kvelder eller mer i måneden til å hjelpe andre? Da vil vi gjerne høre fra deg!

Som frivillig i Sjekkpunkt får du skolering og opplæring i hvordan du hjelper andre å ta en hurtigtest. Du har hele tiden ansatte i Helseutvalget samt medisinsk personell å støtte deg på. 

Oxlo Oslologo 2020 Farge2 Skjerm