bedre seksuell helse siden 1983

Forelskelse

Å være forelsket kan oppleves som den beste følelsen i verden. Du kan føle lykkerus, og nesten bli litt gal. Hvordan man oppfører seg når man er forelsket kan være ulikt fra person til person.

Pride Helseutv 638

Forelsket i venn

Det er ikke uvanlig å forelske seg i en person du kjenner godt. Noen opplever etter en tid som venner at man ser på vennen på en annen måte. Det kan føles skummelt fordi man ikke ønsker å ødelegge vennskapet. For at vennskapet ikke skal bli ødelagt kan det være fint å være ærlig med vennen om følelsene du har. Dersom reaksjonen er at vennen kun ser vennskapelig på forholdet, har man i det minste vært ærlig og begge vet hvordan situasjonen er. Hvis du og vennen din er gode på å prate sammen og respekterer hverandres følelser ved å ta hensyn til hverandre vil situasjonen bli enklere for begge.Noen kan også oppleve det ubehagelig, og det kan være lurt å ta litt avstand. Dette betyr likevel ikke at vennskapet er ødelagt.

Jeg liker noen av samme kjønn, er jeg skeiv?

På Youchat får vi mange spørsmål om å være forelsket i en venn eller bestevenn. Dersom man opplever å bli forelsket i en venn av samme kjønn, er det vanlig å lure på om dette gjør at man er homofil, lesbisk eller bifil.

Å være forelsket i en person av samme kjønn kan være et tegn på at man er homofil, lesbisk eller bifil, men det behøver ikke være det. Samtidig betyr ikke forelskelse at man må definere legning og seksualitet umiddelbart. I løpet av livet forandrer man seg, og hvilket kjønn man forelsker seg i, eller hvilket kjønn man blir seksuelt tiltrukket av kan også forandres. Uansett kan det være fint å huske på at man ikke trenger å sette seg selv i en «boks» som enten heterofil/bifil/homofil/lesbisk osv.