bedre seksuell helse siden 1983

Er jeg homofil, lesbisk, bifil eller heterofil?

Pride Helseutv 245

Er dette noe du er usikker på? 

I ungdomsårene opplever mange å få romantiske og seksuelle følelser for første gang. Noen av oss opplever å bli tiltrukket av det motsatte kjønn, noen i både jenter og gutter, andre opplever å bli tiltrukket av det samme kjønn.Alt dette er normalt, men for noen kan det være forvirrende å sette ord på hva man skal kalle sin seksuelle orientering.Youchat vil gjerne hjelpe deg med å få sortert tankene dine slik at du enklere kan finne ut av det du tenker på.

En prosess som kan ta tid 

Det å finne ut av hvilket kjønn du blir forelsket i og tenner på kan være en prosess som tar tid. For de som blir tiltrukket av og forelsker seg i det motsatte kjønn er ikke dette en prosess de tenker noe særlig over da de fleste personer anser det som forventet. De som derimot får følelser for det samme kjønn som seg selv skal ofte gjennom en litt lengre prosess. Først handler det om det å oppdage og akseptere at du blir forelsket og tenner på personer av samme kjønn. Senere i prosessen vil mange etterhvert være opptatt av å sette navn på sin identitet, og kanskje dele dette med andre.

Du kan finne ut at alle deler av din seksuelle identitet “passer” sammen. For eksempel hvis du er en gutt som blir tiltrukket av andre gutter og identifiserer deg som homofil. Noen opplever dette som mer komplisert. Du kan for eksempel være en jente som har sex med gutter og identifiserer deg som heterofil, men som noen ganger også har sex med andre jenter. Seksualiteten din er uansett personlig, og det er ikke noe rett eller gal måte å oppleve din seksualitet på.