The Leather Pride Flag

The Leather Pride Flag

Img 3499

The Leather Pride flag

The leather pride flag er et symbol som representerer blant annet skeive med lær, gummi, latex og BDSM som fetisj. Det skal i hovedsak inkludere alle mennesker som har et forhold til lær, men flagget ble raskt omfavnet av “lærhomser”. Flagget ble designet i 1989 av Tony DeBlase og allerede i 1990 var symbolet synlig i mange pride-parader rundt om i verden. Det tok noe lengre tid før også flagget ble assosiert med BDSM-miljøet (bondage, disiplin, dominans, underkastelse, sadisme og masochisme). 

Flagget har ni horisontale striper med annenhver svart og blå med en hvit stripe i midten. I tillegg er det er stort rødt hjerte øverst i flaggets venstre hjørne. DeBlase sier det er opp til hver enkelt å definere hva fargene og symbolene representerer.

Img 3484

Scandinavian Leather Men (SLM)

SLM er en norsk klubb for menn som har sex med menn med interesse for fetisjisme og SM (sadomasochisme). Alle som definerer seg som menn og som står inne for klubbens formål, kan bli medlem. SLM avholder også kåringen Mister Leather Norway, som ble gjort første gang i 1995.

Se etter flaggene neste gang du er i Torggata og støtt pride!

Img 3251

Bilde: Her er SLM hos Helseutvalget under Balkong-pride 6. juni 2020