Lesbenes pride-flagg!

Lesbenes pride-flagg!

Det finnes ikke et offisielt lesbisk pride-flagg, men bruken av det rosa-, rød- og hvitstripete flagget brukes svært ofte for å synliggjøre lesbene på pridefestivaler.

Lesbisk Flagg Nr 1
Rosa Lesbisk

Minnesmerke og lesbisk symbolikk 

I 1999 lagde Sean Campbell det første flagget som representerte lesbiske kvinner. Den svarte trekanten er til minne om lesbene som under 2. verdenskrig ble merket med nettopp en svart trekant og dobbeltøksa er et lesbisk symbol. 

I dag assosierer enkelte flagget med ulike TERF-miljøer (Trans-Exclusionary Radical Feminism) og flagget brukes i liten grad til i den skeive bevegelsen.

Omdiskutert kyssemerke på rosa bakgrunn

Originalt hadde flagget fra 2010 et kyssemerke i hjørnet. En senere utgave, uten kyssemerket i hjørnet, er versjonen av det rosa-, rød- og hvitstripete flagget som i dag synliggjør lesbene under LHBTIQ+-paraplyen på pridefestivaler i store deler av verden.

Butch pride

Kyssemerket på det første rosa flagget både var og er omdiskutert. Mange lesber identifiserer seg ikke som en lipstick lesbian/femme, andre opplever at flagget ikke inkluderer lesber som dem. Det finnes ulike butch pride-flagg. 

De to mest utbredte butch pride-flaggene er det rød- og oransjestripete og det lilla- og blåstripete. 

Butch Pride 1
Butch Pride 2

Mandag 25. mai byttes det flagg på balkongen hos Helseutvalget. 

Se etter flaggene neste gang du er i Torggata og støtt pride!