bedre seksuell helse siden 1983

Gratis hurtigtest for menn som har sex med menn på Pride

Hu Digital Parade Toppbilde 2000X909

Helseutvalget er på plass under Regnbuedagene i Bergen og tilbyr gratis hiv- og syfilis hurtigtest for menn som har sex med menn. Du finner Sjekkpunkt i Pride Park på Festplassen hver dag fra klokken 15.00-20.00. Testen foregår i bobilen ved Helseutvalgets stand.

Null virus = null smitte

Vellykket behandling av hivpositive forhindrer overføring av hiv-viruset. Personer med hiv som er på vellykket behandling med ikke-målbar virusmengde i blodet, kan ikke overføre viruset til andre via sex. Siden 2014 har de som har testet positivt i Norge fått tilbud om å starte hivbehandling omgående. Dette har bidratt til en nedgang i nye hivtilfeller. Derfor er økt testing for hiv og seksuelt overførbare infeksjoner, kondombruk og forebyggende hivbehandling (PrEP) viktige tiltak for en fortsatt nedgang i nye hivtilfeller. Fortsetter denne gode trenden vil hiv trolig være historie innen 2030, noe som også er målet til FN og UNAids.

Fellestema for årets Pride er historie. Helseutvalget har siden 1983 jobbet hivforebyggende blant menn som har sex. Det er viktig å ikke glemme hvordan hiv har rammet oss, samtidig som det er det viktig å hindre nye tilfeller. Vi er opptatt av å få ut informasjon knyttet til hiv og smittsomhet når man går på hivbehandling. At vi nå har forskning som nå støtter det mange  i lengre tid har visst, gjør at verden går fremover. Økt hivtesting, sammen med nye medisinske fremskritt vil bidra til fortsatt nedgang i hivsmitte, mindre stigmatisering og mer åpenhet.

Sjekkpunkt er en av mange muligheter hvor det går an å teste seg for hiv. Det er anonymt, gratis og du får resultatet med en gang. Kom å besøk oss eller kom å test deg i Sjekkpunkt-bobilen under Regnbuedagene i Bergen. Vi vil også være tilstede under pridene i Stavanger, Kristiansand, Kirkenes og Oslo.

Velkommen og happy pride!