Bedre helsetilbud for menn som har sex med menn

Bedre helsetilbud for menn som har sex med menn

I disse dager gjennomføres en undersøkelse over hele Europa. Formålet er å få økt kunnskap om seksuell helse og levekår blant bifile, homofile og andre menn som har sex med menn (MSM). Du kan bidra ved å delta!

Mostphotos 17698002 Pride Parad 1

Delta i EMIS II

Ønsker du å bidra til et bedre helsetilbud for MSM? Det kan du gjøre ved å delta i undersøkelsen som er tilgjengelig på www.emis2017.eu.

Slagordet for EMIS II er «Vi ønsker alle god sex med mindre risiko». Deltakerne får spørsmål om kjærlighetsforhold, forhold som angår seksuallivet, hvordan vi oppfatter risiko og forholdsregler ved sex, og bruk av helsetjenester. 

Svarene vil hjelpe frivillige organisasjoner og helsemyndighetene til å bedre tilbudene for menn som har sex med menn, slik at flere kan ha et godt og trygt seksualliv. 

I 2010-undersøkelsen ble det blant annet gjort funn om stigmatisering som har vært viktig i utforming av hvordan møtet med helsetjenester bør være.

Hva er EMIS II?

EMIS står for Europeisk MSM internettstudie. Spørreundersøkelsen ble gjennomført for første gang i 2010 og ble besvart av 181 000 europeiske menn hvorav 2 000 var fra Norge. EMIS II er den største undersøkelsen i slitt slag som noen gang er utført blant målgruppen. 

I Norge er det Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Helseutvalget som administrerer undersøkelsen. Undersøkelsen er helt anonym, og det blir ikke lagret noe informasjon som kan gjøre at andre kan identifisere de som svarer.

Spørsmålene er utviklet i et nettverk av 70 akademikere, helseaktører og LHBTI-representanter. Nettverket er ledet av Sigma Research ved London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Offline