bedre seksuell helse siden 1983

The Philadelphia Pride flag

Fredag 5. juni velger vi i Helseutvalget å heise det nye regnbueflagget for å vise at vi som stiftelse støtter de fredelige demonstrasjonene mot rasisme, politivold og drapet på George Floyd i USA.

Img 3417

Det nye regnbueflagget

Sommeren 2017 gjorde byen Philadelphia en permanent endring på det ikoniske regnbueflagget ved å legge til fargene svart og brun. Dette gjorde de for å inkludere afroamerikanske og latinamerikanske lhbt-personer i flagget. Det originale regnbueflagget er kjent for å inkludere alle i den skeive bevegelsen, men ulike grupper i bevegelsen har ofte følt at flagget ikke representerer dem. Mørke aktivister hadde over tid adressert rasisme i Philadelphias «Gayborhood» og det var årsaken til at de to nye fargene ble lagt til det originale flagget fra 1978. Gayborhood er ulike byers geografiske områder hvor det ofte frekventerer mye skeive personer, samt mange skeive arenaer som barer, puber og kafeer. Philadelphia mente at det var viktig å ilegge de nye fargene for å vise full støtte til alle medlemmer av den skeive bevegelsen.

25. mai 2020 fikk verden se den brutale arrestasjonen av afroamerikaneren, George Floyd, hvor politivolden fikk et dødelig utfall. Det har medført massive demonstrasjoner mot politivold og rasisme i mange land, men særlig i USA. Vi i Helseutvalget velger å henge opp dette flagget for å vise vår støtte til de fredelige demonstrantene. The Philadelphia Pride flag er et viktig pride-flagg å bruke i 2020, ikke bare for skeive, men også mot rasisme og at «Black lives matters».

Se etter flaggene neste gang du er i Torggata og støtt pride!

Img 3434