The International Bear Brotherhood Flag

The International Bear Brotherhood Flag

Img 3456

Bamseflagget

The International Bear Brotherhood flag som flagget egentlig heter ble designet for å representere bamsekulturen som en del av lhbt-miljøet. Bamse eller “bear” er en subkultur innenfor det skeive miljøet og det som kjennetegner bamser er blant annet karakteristikker som kroppshår og ansiktshår. 

Craig Byrnes, som skapte flagget i 1995, forsket på bamsekulturen han selv hadde vært en del av da han studerte psykologi. Byrnes mente det var behov for et flagg som representerte bamsene og slo seg sammen med en venn fra bamsemiljøet, Paul Witzkoske, og lagde fire prototyper. På en festival sommeren 1995, ble de fire ulike prototypene stilt ut. I en avstemming vant bamseflagget slik vi kjenner det i dag. De horisontale stripene representerer ulike bjørners pelsfarger og nasjonalitetene til bamser over hele verden.

Img 3481

Den Norske Bamseklubben

Her i Norge finnes Den Norske Bamseklubben som er en forening hvor alle homofile, bifile og transpersoner som definerer seg som menn kan bli medlem. Menn i alle aldre og fasonger. I klubben er det et viktig prinsipp at alle som definerer seg som menn er velkomne så lenge en deler klubbens ideer om inkludering, omsorg og sosialt engasjement. Det både dyrkes og lekes med maskulinitet. De ytre faktorene er viktig, men ikke avgjørende.

Se etter flaggene neste gang du er i Torggata og støtt pride!

Bamseklubben Fra Balkong Pride

Bilde: Her er bamseklubben hos Helseutvalget under Balkong-pride 6. juni 2020