Helseutvalget besøker Kippermoen ungdomsskole

Helseutvalget besøker Kippermoen ungdomsskole

Fra 23. – 27. januar er Helseutvalget på Kippermoen ungdomsskole i Mosjøen for å snakke om seksualitet, identitet og rus.

Kunnskap 01

Adele Holt-Iversen er frivillig i Helseutvalgets samtaletilbud for unge, Youchat, og blir med oss til Mosjøen.

Helseutvalget reiser i neste uke til Mosjøen i Nordland for å besøke ungdomsskoleelevene på Kippermoen. På programmet står seksualitet, identitet og rus, og elevene kan anonymt sende inn spørsmål både før vi kommer og mens vi er der.

– Det mangler ikke informasjon om sex, forhold, kropp og rus på internett, sier rådgiver i Helseutvalget, Kristin Andrea Wilmann. 

– Det kan allikevel være sånn at noen sitter igjen med spørsmål, og vi vet at mange unge synes det kan være vanskelig å snakke om disse temaene. Derfor reiser vi i Helseutvalget til Kippermoen ungdsomsskole for å snakke med elevene der om det de måtte lure på, sier Wilmann.

Program

Besøket i hver klasse er delt inn i tre deler, a 45 min. Vi starter med en innledning om emnet, og så diskuterer vi anonyme spørsmål vi har mottatt i forkant. Det vil også være mulig å stille spørsmål mens vi er på besøk.

  • Del 1 - Seksualitet og kjærlighet
    Hva er seksualitet og hva er “normalt”?
  • Del 2 - Identitet
    Åpenhet og nysgjerrighet
  • Del 3 - Rus
    Rusmidler og koblinger mellom rus, sex og identitet.

Vi kommer ikke som eksperter, men som unge voksne som ønsker at at ungdom skal ha noen å lufte tanker og følelser med anonymt.

Aktuelt 06
Aktuelt17

Kristin Andrea Wilmann (t.v) og Henrik Mortensen er med når Helseutvalget besøker Kippermoen ungdomsskole. Henrik er også tidligere elev på Kippermoen.

Seksualitet omfatter følelser, tanker og handlinger, i tillegg til det fysiologiske og fysiske.

- Strategi for seksuell helse (2017-2022), Helse- og omsorgsdepartementet.

Flere gode kilder til kunnskap om seksualitet

– Det finnes flere gode tilbud til unge, blant annet kan vi anbefale radioprogrammet Juntafil, tv-serien Newton om pubertet og det offentliges informasjonskanal for ungdom, ung.no, sier Wilmann.

Helseutvalget ser fram til å møte ungdommene på Kippermoen og oppfordrer igjen alle elever til å anonymt sende inn spørsmål og tanker her

Elever som vil stille oss spørsmål mens vi holder på kan bruke kode 0154Sli.do.

Offline