Helsebrosjyre utgitt i Russland

Helsebrosjyre utgitt i Russland - første i sitt slag

I samarbeid med den russiske LHBT-organisasjonen Maximum har vår helsebrosjyre for kvinner som har sex med kvinner blitt utgitt i Murmansk, på russisk.

Ksk Brosjyre Maximum

Det er organisasjonen Maximum, som holder til i Murmansk, som nå har gitt ut Helseutvalgets brosjyre "KSK" (2011).

Helseutvalget har samarbeidet med flere russiske organisasjoner, og samtlige har fortalt om behovet for mer informasjonsmateriell. Brosjyren KSK inneholder informasjon om seksuell helse og rus.

- En egen brosjyre for kvinner som har sex med kvinner har vært mangelvare blant organisasjonene vi har hatt kontakt med, sier daglig leder i Helseutvalget, Rolf Martin Angeltvedt.

- Maximum har allerede distribuert mange brosjyrer i Murmansk, så det har vært etterspørsel etter dette, sier Angeltvedt.

Aldersgrense 18 år

Den russiske versjonen av brosjyren er merket med aldersgrense 18 år, og bildet på forsiden er litt mer "forsiktig" enn Helseutvalgets brosjyre. 

- Det er et litt annet klima for denne type materiell i Russland enn vi er vant med her hjemme, sier Angeltvedt.

- Helseutvalget fortsetter arbeidet med organisasjoner i Russland, og vi skal fortsette å bidra der vi kan, sier Angeltvedt.

Ksk Brosjyre Helseutvalget 2011
Ksk Brosyjre Russland Maximum Helseutvalget Innmat2
Russland Rakurs Maximum 2014

Maximum har besøkt Helseutvalget ved flere anledninger, her fra et 2014 hvor Maximum sammen med organisasjonen Rakurs fra Arkhangelsk besøkte oss.

Ksk Brosyjre Russland Maximum Helseutvalget Innmat

Bildene i den russiske versjonen av brosjyren for kvinner som har sex med kvinner er ikke like dristige som da Helseutvalget laget sin versjon i 2011.

Offline