Helsebrosjyre for homofile utgitt i Russland

Helsebrosjyre for homofile menn utgitt i Russland

Vår russiske samarbeidsorganisasjon LaSky i Moskva har tilpasset og oversatt vår helsebrosjyre for menn som har sex med menn. Nå skal fem tusen eksemplarer deles ut, og etterspørselen etter kunnskap om seksuell helse er stor.

Msm Brosjyre Russisk 1

Andre brosjyre som er oversatt til russisk

Vår brosjyre om seksuell helse for menn som har sex med menn er den andre slike som er oversatt til russisk. I fjor ble helsebrosjyren vår for kvinner som har sex med kvinner oversatt til Russisk og utgitt av LHBT-organisasjonen Maximum i Murmansk, hvor den i følge organisasjonen ble svært populær. 

Nå er det altså vår brosjyre for menn som er utgitt på russisk, av LaSky, en LHBT-organisasjon i Moskva som vi samarbeider med. Vi har besøkt LaSky i Moskva, de har vært på besøk hos oss i Oslo, i høst presenterte vi dette arbeidet på Nordområdekonferansen.

Behov for mer kunnskap

– Når vi besøker organisasjoner i Russland får vi alltid høre om behovet for mer informasjonmateriell om seksuell helse, og vi er veldig glade for å kunne bidra til dette, sier daglig leder i Helseutvalget, Rolf Martin Angeltvedt. 

– Nå håper vi å fortsette samarbeidet med LaSky, som også har uttrykt ønske om å bedre tilbudet sitt på nett ved hjelp av mer tilpassede nettsider og veiledning på på chat, sier Angeltvedt.

Msm Brosjyre Russisk 3

18-års aldersgrense

Som alt materiale for LHBT-personer i Russland er også helsebrosjyren for menn som har sex med menn merket med 18-års aldersgrense. Allikevel har LaSky tatt i bruk de samme bildene som vi benyttet da brosjyrene ble produsert i 2012, tatt av fotograf Pål Laukli/Tinagent med frivillige modeller foran kamera. Også designet som ble gjort av Halvor Bodin har russerne fått benytte i sin versjon.

Oslo Besok Hod Lasky Host 2016

LaSky var på besøk hos oss i Oslo høsten 2016, her er delegasjonen på besøk hos Helse- og omsorgsdepartementet hvor arbeidet ble presentert.

Msm Brosjyre Russisk 2
Msm Brosjyre Russisk 4
Offline